28 7 月, 2008

收到朋友電郵, 又有 IQ 智力題玩了! 呢次係有答案既, 自己有興趣就估下啦, 我覺得有D都幾爛 gag, 會令你恍然一笑, 不過有D真係低能兼白痴!

———-

> 1.隆胸兩邊隆哂要一萬,但隆一邊只需三千,估一四字成語
> Ans:一波三折
>
> 2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌
> Ans:Nokia(落機呀~)
>
> 3.補時贏波,估一汽車品牌
> Ans:保時捷
>
> 4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死

> 佢究竟點死?
> Ans:抵死
>
> 5.點解BB唔識笑?
> Ans:因為可以笑的話,不會哭
>
> 6.拉乜野可以學到野?
> Ans:Library
>
> 7.鍵盤入面邊個掣最靚仔?
> Ans:F4
>
> 8.L訓低左會變成咩?
> Ans:Aeroplane(L平)
>
> 9.咩毛最普通?
> Ans:Normal
>
> 10.點解晌船上唔可以講笑話?
> Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚
>
> 11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?
> Ans:因為自作業,不可 活
>
> 12.天空之城,估香港一地方名
> Ans:堅尼(離)地城
>
> 13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名
> Ans:緬甸(免電)
>
> 14.邊兩個英文字母最難教?
> Ans:C、E,因為EC難教
>
> 15.學生最怕乜野魚?
> Ans:東星班(Don’t升班)
>
> 16.乜野豬得一隻腳?
> Ans:珍寶珠
>
> 17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?
> Ans:太郎
>
> 18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?
> Ans:Seven
>
> 19.有乜野唔可以擺入雪櫃?
> Ans:秘密,因為不能說的秘密
>
> 20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?
> Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀)
>
> 21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色?
> Ans:Keroro
>
> 22.麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名
> Ans:朱自清
>
> 23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母?
> Ans:21個,因為ET搭UFO走左
>
> 24.恐怖分子下面係乜野?
> Ans:恐怖分母
>
> 25.承上題,咁中間係乜野?
> Ans:恐怖分線
>
> 26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩?
> Ans:姓誕,因為又到聖誕,又到聖誕~
>
> 27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字
> Ans:Direction(大red唇)
>
> 28.六減二幾時等於零?
> Ans:做六gei手勢果時
>
> 29.有怪獸入侵地球,我地應該點做?
> Ans:唱進行曲(超人的主題曲歌詞:這進行曲,一高奏,妖怪便逃走~)
>
> 30.恭喜發財,估一國家名
> Ans:比利時(比利是)
>
> 31.NDS同PSP對打,邊個會贏?
> Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的
>
> 32.點解撩耳仔會好開心呢?
> Ans:因為Happy New Year~
>
> 33.冬甩個爸爸係邊個?
> Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢)
>
> 34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?
> Ans:小夫
>
> 35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?
> Ans:大雄,因為野比大雄
>
> 36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)
> Ans:小新,因為野原新之助
>
> 37.多啦A夢姓咩?
> Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔~)
>
> 38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?
> Ans:因為佢伸手不見五指
>
> 39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?
> Ans:因為西經比唐三藏拎左
>
> 40.Hello Kitty見到Dear
> Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?
> Ans:因為個交叉係Miffy個口
>
> 41.地球爆左, 咁要走去邊度?
> Ans:地球gei右邊
>
> 42.咩動物識打桌球?
> Ans:鷹,因為鷹識桌球
>
> 43.九加四幾時等於一?
> Ans:睇時針吧
>
> 44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)
> Ans:咬
>
> 45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?
> Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲
>
> 46.咩生果唔打字?
> Ans:蕉,因為不打字蕉
>
> 47.有咩老鼠得兩隻腳?
> Ans:米奇老鼠
>
> 48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?
> Ans:所有鴨(包括唐老鴨)
>
> 49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?
> Ans:燈燈燈凳
>
> 50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?
> Ans:油,因為油不是八十年代~
>
> 51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?
> Ans:劉松仁
>
> 52.麵包A、B、C、D,邊 個包係苦?
> Ans:C,因為麵包師傅(C苦)
>
> 53.一加一幾時會等於三?
> Ans:錯果時
>
> 54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?
> Ans:猜包剪鎚果時
>
> 55.咩動物會撕爛條鰻魚?
> Ans:蛇,因為余斯曼(蛇撕鰻)
>
> 56.小明比大明養,咁大明比邊個養?
> Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明)
>
> 57.益力多係咩味架?
> Ans:你今日飲左未
>
> 58.李雲迪最憎咩理髮產品?
> Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」
>
> 59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡
> 但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?
> Ans:因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊)
>
> 60.達文西密碼上面係咩?
> Ans:達文西帳號

關於作者

龍震天課程

龍震天,玄學家,作家,擅長替客人分析感情問題,推算姻緣運,一生運程,同一時間也是課程講師;出版書籍超過三十本,題材包括心理學,身體語言,行為解碼學,男女感情技巧,男女感情個案分析,感情理論,潛意識,改思改運等等。


服務詳覽:

http://lungcourse.com/service

四天戀愛溝通術


原價 HKD2,680,現時 免費獲得!

「四天戀愛溝通術」免費獲得!


四天網上課程讓你了解男女關係如何用適當方法,包括誘導術,心理學,潛意識的控制,讓每個男人都為你做你想他做的事,說你想聽的話!

>

想知道 { 桃花萬人迷 } 的共同秘密嗎?